• Biografie

   

  Reeds van jongs af aan voelde Martine Gaspar zich aangetrokken tot de klassieke muziek. Vooreerst beoefende ze klassieke gitaar en piano, pas nadien ontdekte ze haar ware passie voor klassieke zang. Na het behalen van een universitaire master, kreeg ze een opleiding van Jules Bastin aan het conservatorium te Brussel. Tijdens deze periode ontving ze haar eerst prijzen voor opera- en concertzang. Later kreeg ze nog les van Anne Gjevang, Alexandra Parris en Adrian Thompson(lerraar aan de Guilhall School in London).

  Thans wordt haar bijzondere contraltostem zeer gewaardeerd en wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste concerten te geven. Hiernaast wordt ze gevraagd om op te treden op festivals in België en in het buitenland (Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk,…).

  Haar repertoire breidt zich uit van barok tot hedendaagse muziek : Stabat Mater en Salve Regina van Vivaldi, Pergolese of Bononcini ; Markus Passion, Johannes Passion, Magnificat en veel anderen kantaten van Bach ; Messiah en Te Deum van Haendel ; Requiem van Mozart, Fétis of Haydn ; Alto-Rhapsody van Brahms, en anderen composities van Schubert, Monteverdi, Beethoven, Britten, Saint-Saëns, …

  Samen met de pianiste Ivan Diakov gaf ze heel wat concerten, waarin verschillende componisten aan bod kwamen (Absil, Brahms, De Bourguignon, Debussy, Duparc, Faure, Mahler, Milhaud, Poulenc, Satie, Schubert, Schumann, …).. Uiteindelijk werd dit duo gevraagd om een nieuw zangfestival te creëren in Frankrijk.

  Je hebt haar kunnen horen in “Carnet d’un disparu” van Janacek in het kader van het Kunstenfestivaldesarts. Ook zong ze die “Dritte dame” in Zauberflöte van Mozart en Grimgerde in “Die Walküre” van Wagner in de Opéra Royal de Wallonie.

   

  BIOGRAPHIE EN FRANCAIS